restaurant eko

Ook buiten de deur biologisch eten

, , ,  

Kies je thuis met zorg de producten uit waar geen chemische bestrijdingsmiddelen bij worden gebruikt of waarbij het dierenwelzijn hoog in het vaandel staat, dan wil je buiten de deur deze producten ook kunnen nuttigen. Gelukkig wordt het steeds eenvoudiger om restaurants te vinden die uitsluitend met biologische producten werken. Dat komt onder andere door de toenemende vraag.

Het aantal restaurants met een biologisch keurmerk is in 2012 toegenomen. Keurmerken waaraan een biologisch restaurant is te herkennen, is bijvoorbeeld het EKO-keurmerk horeca. Een restaurant kan door skal gecertificeerd worden in verschillende gradaties. Afhankelijk van de inkoop van biologische producten ten opzichte van de totale inkoop worden de percentages 40, 60, 80, of 100 procent toegekend. Het ‘gewone’ EKO keurmerk wordt op biologische voeding in winkels vermeld.

De Puur! uit eten app is handig om altijd heel eenvoudig biologische, fair trad en duurzame restaurants in de buurt op te zoeken. Handig dat je naast restaurants ook boerenmarkten, winkels en andere eerlijke en natuurlijke adressen kunt vinden. Via de agenda wordt je daarnaast op de hoogte gehouden van uitjes en evenementen waar biologische voeding centraal staan.

puurapp

Download de Puur! uit eten app