Tegenwoordig heeft bijna een derde van alle Nederlanders een elektrische fiets. Vooral onder mensen van 65 jaar of ouder valt de elektrische fiets enorm in de smaak. Van deze groep fietst meer dan de helft met een elektrische fiets. Wil jij meer weten over de voordelen van elektrische fietsen? Lees in dat geval deze blog gauw verder.

Lekker makkelijk

Heb je een elektrische fiets, dan is dit ontzettend praktisch. Zo heb je bijvoorbeeld geen last meer van files onderweg naar werk. Daarnaast ben je met een elektrische fiets ook flexibel. Zelfs in drukke stadscentra weet je je makkelijk en snel van A naar B te verplaatsen. Wil je nog sneller heen en weer? Kies dan voor een e bike met middenmotor. Dat maakt het al helemaal makkelijk! Zo hoef je nog minder inspanning te leveren en kun je zonder moeite lange afstanden afleggen. 

Geld besparen

Een elektrische fiets is natuurlijk een flinke investering. Op het eerste gezicht lijkt het dan ook niet dat je er geld mee zou kunnen besparen. Toch kan dit! Als je een elektrische fiets gebruikt in plaats van een auto, betaal je geen wegenbelasting. Daarnaast hoef je ook niet langer meer na te denken over parkeergeld. Waar een autoparkeerplaats vele euro’s per uur kost, kun je je gazelle makki kosteloos overal parkeren in de stad. Ook hoef je je geen zorgen te maken over onderhoudskosten. Een reguliere onderhoudsbeurt van een elektrische fiets kost gemiddeld €60. Dit terwijl de kosten van een onderhoudsbeurt van een auto rond de €529 liggen. 

Milieubewuste keuze

Wanneer je gebruik maakt van een elektrische fiets ben je milieubewust bezig. In plaats van dat je met de auto overal naartoe afreist, neem je nu de fiets. Dit bespaart per kilometer meer dan 60 keer zoveel CO2. Zelfs al zou je een elektrische auto rijden, dan is een elektrische fiets toch nog milieuvriendelijker. Je verbruikt dan nog steeds immers 25 keer minder CO2. Zo zie je dat je door een elektrische fiets aan te schaffen een steentje bijdraagt aan het milieu. 

Gezonde leefstijl

Niet alleen help je het milieu door te gaan voor een elektrische fiets. Je draagt ook nog eens bij aan een gezonde leefstijl. Door te fietsen ben je immers veel meer in beweging. Daarnaast profiteer je ook van de buitenlucht tijdens het fietsen. Wist je dat dagelijkse frisse lucht de eetlust verbetert en slaap reguleert? Op lange termijn leidt beweging in de buitenlucht tot minder hart- en vaatziekten, een verbeterde weerstand en een goede mentale gezondheid. Kies je ervoor om iedere dag met de elektrische fiets op pad te gaan, dan ben je dus hartstikke gezond bezig.