Portugal is een prachtig land met veel historie en cultuur. Er zijn veel steden die een bezoek waard zijn, maar in deze blog vertel ik je over de twee mooiste steden die je, om verschillende redenen, moet bezoeken. Zelfs als je niet weken naar Portugal gaat want deze steden zijn namelijk ook perfect voor een citytrip! Lees je mee?

De hoofdstad Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal, is een stad vol met charme en karakter. Er zijn enorm veel historische bezienswaardigheden, zoals de Belem Tower en het Jeronimos klooster. Deze monumenten zijn gebouwd in de 16e eeuw en zijn een belangrijk deel van de Portugese geschiedenis. Belem Tower is een van de meest iconische bezienswaardigheden en een must-see voor elke bezoeker. Het Jeronimos klooster is een ander belangrijk gebouw dat een bezoek waard is. Het is een prachtig voorbeeld van de architectuur en het is een UNESCO Werelderfgoed-site! Dat is dus zeker iets om met je eigen ogen te aanschouwen!

Lekker op stap

Lissabon is ook een stad met een levendig nachtleven en een uitstekende keuken. De Portugese keuken is niet voor iedereen maar in Lissabon is het eten zo lekker en er is zoveel keus dat je altijd wel wat vindt dat je smaakpapillen op de juiste manier prikkelt. De stad is bekend om haar lekkere visgerechten zoals bacalhau en cataplana. Er zijn veel restaurants en bars waar je deze gerechten kunt proeven. De stad heeft ook een aantal van de beste clubs en bars van Portugal. Tijd voor een feestje!

Het prachtige Porto

Porto is de tweede stad waar ik het over wil hebben. Dit pareltje ligt aan de rivier de Douro en er zijn veel wijnhuizen die wijnproeverijen organiseren. De meest bekende wijn uit Porto is de Portwijn. Deze zoete wijn wordt gemaakt van druiven die groeien langs de oevers van de Douro-vallei. De stad van de wijn dus. Dat alleen al maakt het leuk om deze plek te bezoeken en een glaasje echte portwijn in Porto te proeven!

Snuif de cultuur op

Er zijn ook veel historische bezienswaardigheden in Porto, zoals de Sé-kathedraal en de Clérigos-toren. De Sé-kathedraal is een belangrijk gebouw in Porto en het is een van de oudste gebouwen van de hele stad. Tijdens je stedentrip Porto mag een bezoekje aan de Clérigos-toren, een andere belangrijke bezienswaardigheid, niet ontbreken. Vanaf de top van de toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Geweldig om te zien. Daarnaast kan je vanaf deze hoogte meteen een gezellig terrasje uitzoeken voor nog een glaasje wijn.