Iedereen die in de afgelopen jaren een huis wilde kopen weet er alles van. Het is pittig om een huis te vinden die aan jouw eisen voldoet, laat staan het ook nog eens te kunnen kopen. Dit heeft alles te maken met de krappe woningmarkt. Gelukkig zijn er handige tips om sneller jouw huis te kopen.

Kijk eens verder dan Funda

Om een huis te kunnen kopen, zal je eerst op zoek moeten gaan naar je droomhuis. De meeste mensen kijken eerst op Funda. Logisch, want het is een overzichtelijke website met veel aanbod. Maar wist je ook dat veel huizen niet op Funda terechtkomen? Veel makelaars bieden namelijk huizen aan op hun eigen Facebookpagina of hun website, nog voordat ze ooit op Funda komen. Soms komen huizen in de stille verkoop. Daarnaast zijn er ook zat mensen die al eerder een balletje opgooien, nog voordat ze met een makelaar gaan praten. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze huizen die binnenkort te koop komen.

Algemene tips om sneller een huis te vinden

Je merkt dat mensen steeds creatiever worden als het gaat om huizen vinden. Er zijn mensen die in een mooie buurt briefjes door de brievenbussen gooien, een social media oproep doen of kaartjes ophangen in de supermarkt. Wie weet helpt jou dit ook? Zorg vooral dat je iedereen voor bent. Zo kan je je inschrijven bij makelaars om mails te ontvangen, zodra nieuwe huizen te koop komen. Je kan hen ook volgen op social media en je kan op het schoolplein aan alle ouders vragen of zij nog iets weten. Rijd ook regelmatig rondjes door de wijk die je zo leuk vindt. Daarnaast kan je ook je zoekradius vergroten of je eisen aanpassen. En is dan eindelijk jouw droomhuis te koop? Reageer dan per direct en geen dag later! Want dan ben je waarschijnlijk al te laat.

Cijfertjes en enthousiasme

Voordat je een huis gaat bezichtigen, is het verstandig dat je reeds alle hypotheekmogelijkheden hebt doorgenomen met de bank. Laat duidelijk merken aan de verkoopmakelaar dat je precies weet wat jouw mogelijkheden zijn. Zoek nooit naar een huis van je maximum budget, want je zal soms tot € 30.000,- moeten overbieden. Daarbij is het verstandig om het bedrag niet af te ronden naar een rond getal, zoals velen wel doen. Ga er eens met een apart getal ruim boven zitten. Grote kans dat jij dan net wat meer biedt dan de andere kijkers. Toon daarnaast enthousiasme of schrijf een brief bij de bieding, zodat je hopelijk de gunfactor krijgt!