Steeds vaker komt het in het nieuws, een haartransplantatie. Het wordt steeds populairder onder de mensen. Met behulp van een haartransplantatie worden je eigen haren gebruikt om je haren weer te laten groeien op plekken waar het niet meer groeide. Ook kunnen dun bezette haargebieden met behulp van haartransplantatie dikker bezet worden om zo een volle coupe te krijgen. We zien ook steeds meer de trend om de haartransplantatie in Turkije te laten doen. Een haartransplantatie Turkije is vaak een stuk goedkoper dan in de rest van Europa, uiteraard zonder de kwaliteit vermindering van de procedure. Afhankelijk van de haartransplantatie techniek en het aantal grafts kan de operatie in Nederland gemakkelijk tussen de €4000 en €6000 kosten. De kosten van een harttransplantatie in Turkije kan variëren tussen de €2000 en €3000, ook afhankelijk van de haartransplantatie techniek. Dit aanzienlijke prijskaartje verschil is de reden waarom veel mensen besluiten om naar Turkije te gaan voor een haartransplantatie. 

Haartransplantatie Turkije 

Niet alleen de haartransplantaties in Turkije zijn populair, maar ook andere medische ingrepen zijn populair. Het medische toerisme in Turkije is booming. Kaalheid kunnen we daarentegen niet voorkomen. Het vindt vooral plaats bij mannen, waarvan meer dan de helft kampt met een vorm van kaalheid als hij 50 jaar of ouder is. Kaalheid is niet alleen maar beperkt tot mannen ook rouwen kunnen te maken krijgen met haarproblemen. Dit zorgt vaak bij zowel de mannen als de vrouwen voor een onzekerheid. Ze verliezen vaak zelfvertrouwen over hun uiterlijk. Hiervoor kan een haartransplantatie de permanente oplossing zijn. 

FUE- en DHI-haartransplantaties

Er zijn verschillende soorten haartransplantaties die je kan ondergaan. Er zijn verschillende technieken die worden gebruikt. Tegenwoordig komen de FUE haartransplantatie en de DHI haartransplantatie het meest uitgevoerd. FUE is een afkorting voor Follicular Unit Extraction en is één van de meest betrouwbare en vooruitstrevende manieren om haar te transplanteren. Bij deze haartransplantatie worden individuele haarzakjes, follikels, geoogst om ze vervolgens in een ander deel te implanteren. Het haar in het ontvangende gebied zal hierdoor voller en dikker lijken. Deze methode heeft een aantal grote voordelen, zoals minder littekens, meer gemak, een korter en makkelijker herstel, hogere technologie en een betere prijs. DHI wordt beschouwd als de meest effectieve haartransplantatie techniek. Het is een innovatieve techniek gebaseerd op drie verschillende onderdelen, de haartransplantatie techniek, uitstekend teamwerk en state-of-the-art technologie. Bij een DHI haartransplantatie worden de haarzakjes rechtstreeks uit het donor gebied gehaald met behulp van de nieuwste tools. Na de extractie worden de haarzakjes met behulp van een speciale Choi Pen met een holle naald getransplanteerd. Hierbij hoeft het hoofd niet te worden kaalgeschoren.