Ben je ZZP'er in de bouw? Dan weet je hoe belangrijk goed gereedschap is. Je kunt er niet zonder. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om iedere keer goedkoop en kwalitatief minder gereedschap aan te schaffen, maar dan is de kans groot dat je een keer misgrijpt of dat je gereedschap het halverwege de klus begeeft. Je kunt dus maar beter gaan voor een Milwaukee set. Een Milwaukee set is voorzien van allerlei hartstikke goed gereedschap. En, wat ook niet onbelangrijk is, je kunt de losse onderdelen gewoon bijbestellen. Veel onderdelen van de Milwaukee set gaan jarenlang mee. Maar andere onderdelen zijn wel aan slijtage onderhevig. Je kunt dus altijd weer nieuwe schroefbits bestellen.

Een Milwaukee set is er voor iedere klusjesman of -vrouw

Je kunt bij een Milwaukee set precies kiezen voor de gereedschappen die jij nodig hebt. Je hoeft geen, voor jou, overbodig gereedschap aan te schaffen. Je kunt de Milwaukee set aanpassen aan jouw behoeftes en aanvullen waar nodig. Kies voor een Milwaukee set als je samenwerkt met andere klusjesmannen. Je vindt dan gegarandeerd je eigen gereedschap weer terug: de Milwaukee set is fel oranje. En dat komt dan juist weer goed van pas. Je loopt dan minder risico dat een ander per ongeluk jouw gereedschap meeneemt.

Hoe zorg je goed voor je gereedschap?

Het is belangrijk om je gereedschap goed te onderhouden. Maak het vooral goed schoon en droog als je het hebt gebruikt. Je voorkomt zo dat er vuil aankoekt en dat het gereedschap onbruikbaar wordt. Ook is het belangrijk om het gereedschap precies daar op te bergen waar het hoort. Je kunt op die manier ook controleren of alle snoeren nog heel zijn en of er niets is afgebroken tijdens het werk. Door secuur om te gaan met je gereedschap, zorg je ervoor dat het langer meegaat en dat jij minder hoeft te investeren.

Goed gereedschap is het halve werk

Gebruik je gereedschap dus alleen waarvoor het bedoeld is. Sla geen spijker in met een schroevendraaier en breek geen deur open met een hamer. Daar zijn andere gereedschappen door. Goed gereedschap is belangrijk om de klus te kunnen afronden die je hebt aangenomen. Het is ook belangrijk om te zorgen voor je eigen veiligheid. Draag handschoenen, een veiligheidsbril, een helm en veiligheidsschoenen. Je voorkomt dan dat je een blessure oploopt waardoor je een tijd uit de roulatie kunt raken. Alle gereedschappen en veiligheidsmaterialen bestel je, natuurlijk, gewoon online. Dat is wel zo handig!