Als het gaat om het kiezen van de perfecte hondenbench, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke optie voor jouw harige vriend kiest. In deze blogpost doorlopen we vijf belangrijke stappen om de juiste bench voor jouw hond te kiezen, waaronder twee keer meten, het juiste materiaal kiezen, rekening houden met het weer, de juiste stijl vinden en ervoor zorgen dat jouw huisdier comfortabel zit.

  1. Meet twee keer: Voordat je gaat winkelen voor een geschikte bench is het belangrijk om de ruimte te meten waar de bench gaat staan. Op deze manier kies je een bench die de juiste maat heeft voor de ruimte. 
  2. Kies het juiste materiaal: Er zijn een paar verschillende materialen om uit te kiezen als het gaat om banken, en elk heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld, plastic banken zijn meestal betaalbaarder dan houten of metalen banken, maar ze zijn niet zo duurzaam. Houten of metalen banken kosten misschien meer, maar gaan langer mee. 
  3. Houd rekening met het weer: Als je in een gebied met extreme weersomstandigheden woont, is het belangrijk om een bankje te kiezen dat bestand is tegen de elementen. Banken van metaal of kunststof zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen zon en regen dan die van hout. 
  4. Vind de juiste stijl: Er is een bank die bij elke stijl past, dus het is belangrijk om er een te vinden die bij jouw eigen persoonlijke esthetiek past. Of je nu op zoek bent naar een traditionele, rustieke bank of iets moderners, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. 
  5. Zorg ervoor dat jouw viervoeter comfortabel zit: Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond comfortabel zit op de bench die je voor hem/haar kiest. Als je niet zeker weet hoe de hond zal reageren op een bepaalde bench, probeer hem dan uit in een winkel voor het aanschaffen. Zo weet je zeker dat de hond comfortabel zit en dat de bench de juiste maat heeft.

Verschillende soorten hondenbenches

Om je een idee te geven wat er op de markt is, hebben we verschillende type benches op een rijtje gezet:

De standaard hondenbench

Voor elke hond is er een bench beschikbaar! De benches hebben verschillende maten voor kleine en grote honden en zijn verkrijgbaar in verschillende levendige kleuren. De bench kan gemaakt zijn van sterk plastic, nylon, metaal en/of kunststof materialen. Er zijn vaak verschillende deurtjes in een bench verwerkt, wat het makkelijker maakt om de bench op verschillende plekken in huis te plaatsen. Omdat de benches eenvoudig inklapbaar zijn, kan je ze verplaatsen en meenemen. Bekijk voorbeelden van zo'n grote hondenbench hier!

Reisbench

Om een hond goed te vervoeren, gebruikt men vaak een reisbench. Ze zijn vrij duurzaam en bieden de hond tijdens de reis een passende luchtstroom. De hond kan door de bench heen naar de buitenwereld kijken. Voor pups, kleine honden en grote honden zijn er reisbenches in vele maten verkrijgbaar. Ze zijn handig opvouwbaar en hebben een handvat, zodat de reiskooi overal mee naartoe kan. Deze benches kunnen niet alleen gebruikt worden in de auto, maar ook tijdens het reizen of bij een voorstelling. 

Bench voor in de auto

Ja echt, er zijn benches ontwikkeld die perfect in jouw auto passen. Dit is een handig hondenzitje voor bezoekjes bij de dierenarts of en lange rit!