Iedereen is wel eens toe aan een nieuwe inrichting van je huis, of je hebt net een nieuw huis gekocht waar verbouwd gaat worden en een volledig nieuwe stijl geïntroduceerd wordt. Maar hoe pak je dit aan? En hoe weet je welke elementen en stijlen bij elkaar passen? Heb een voorkeur en matcht dat met die van je partner? Door samen een moodboard te maken, kan je heel goed zien of je op één lijn ligt en waar kleuren niet samen komen. Allereerst ga je inspiratie op doen. Dit kan door op Pinterest te kijken of in magazines. Maak vervolgens een plan dat aansluit op jouw huis. Speel met licht en ruimte. Als je de vrijheid hebt om nieuwe meubels te kopen, focus je dan op het kiezen van de nieuwste trends en kleuren. Zodra je in bezit bent van de meubels kan je de finishing touch doen en dat is je huis accessoires geven.

Begin in de badkamer en keuken

Wanneer jouw badkamer helemaal vernieuwd wordt, heb je vast al ideeën opgedaan over hoe de nieuwe badkamer eruit kan komen te zien. Misschien droom je wel van een prachtige inloopdouche, met bijzondere tegels en een strak afgewerkt wastafelmeubel. Misschien wil je wel eens een keer voor een zwart hangtoilet gaan en een prettig planchet waar je je shampoos en douchegel op kan zetten. Je kan het zo gek maken als je zelf wil of het is mogelijk. Tegenwoordig is het heel erg in om een losstaand bad en een grote inloopdouche te hebben. Wanneer hier niet de ruimte voor is, kies je toch voor een grote inloopdouche. Je kan de badkamer er tip top uit laten zien door te kiezen voor eruit springende tegels, of juist een strakke betonlook. Breng de stijl die je in de badkamer hebt ook terug in de keuken, dit zorgt voor verbinding door het hele huis. Het leuke is, is dat de glanstegels tegenwoordig overal kunnen terugkomen, of juist de grijze, stoere betonlook.

De belangrijkste omgeving

De woonkamer is denk ik het aller belangrijkst in de woning. Hier spendeer je de meeste tijd met je vrienden en familie en moet een fijne en warme uitstraling hebben. Een schilderij of foto doet al wonderen. Een tapijt zorgt voor dat warme gevoel en de planten en bloemen zorgen voor het huiselijke gevoel. Je kan een woonkamer helemaal inrichten zoals je wil, maar houdt er wel rekening mee dat je de kleuren op elkaar afstemt en niet te veel printjes door elkaar gebruikt. Less is more.