Het is soms belangrijk om op zoek te gaan naar het vinden van een online training. Er zijn namelijk verschillende bedrijven die vooraf een online assessment zullen vragen. Dit is een online opdracht die Je moet gaan uitvoeren waardoor de bedrijven kunnen zien hoe jouw capaciteiten ingezet kunnen worden binnen de onderneming. Op deze manier kan een bedrijf er dus achter komen of je wel of niet gaat passen binnen het bedrijf. Vooral rondom een sollicitatieproces wordt een assessment dan ook vaak gebruikt. Er zijn verschillende varianten van deze assessment te vinden. Dit zorgt ervoor dat je soms een bepaald type assessment moet gaan uitvoeren wanneer je een nieuwe baan wilt vinden. Daarom is het goed om te weten dat je een assessment vaak online vooraf kan gaan oefenen. Hierdoor ben je prima voorbereid op het uitvoeren van het assessment voor de nieuwe baan.

 

De IXLY 

Er zijn verschillende varianten van een assessment die je kan gaan uitvoeren. Het is dan ook fijn om te weten dat je deze assessment dus online kan gaan oefenen voordat je deze daadwerkelijk moet doen voor een bedrijf. De IXLY assessment is bijvoorbeeld een populaire variant hiervan. Een IXLY assessment oefenen kan een zeer goed idee zijn. Verschillende grote bedrijven maken namelijk gebruik van deze soorten assessment. Hierbij kan je onder andere denken aan bedrijven als de NS, VUmc of het UWV. Het online oefenen van dit assessment zal er daarbij voor zorgen dat jij jezelf zo goed mogelijk kan voorbereiden op het uitvoeren van deze assessment. Op deze manier vergroot je dus de kans dat je aangenomen kan worden bij deze bedrijven. Aan het resultaat van het assessment zal het uiteindelijk in ieder geval niet gaan liggen.

 

NOA assessment

Naast de IXLY assessment zijn er nog andere varianten die je online kan gaan oefenen. Het NOA assessmentis bijvoorbeeld een variant waar je ook voor kan gaan kiezen. Het NOA assessment wordt tevens door genoeg bedrijven uitgevoerd. Wanneer je bij deze bedrijven dus aan het werk wil gaan zal de kans aanwezig zijn dat je het NOA assessment moet voeren. Door het assessment goed te oefenen ben jij zo goed mogelijk voorbereid op het daadwerkelijke uitvoeren van dit assessment. Hierdoor vergroot je direct jouw eigen kansen op het vinden van een nieuwe baan. Het is dan ook altijd een goed idee om een assessment te oefenen voordat je deze daadwerkelijk moet gaan uitvoeren voor de onderneming. Zo vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt.