Een auto leasen? Dat is iets waar steeds meer mensen voor kiezen en wij begrijpen wel waarom dit het geval is. Het leasen van een auto zorgt namelijk voor de nodige voordelen. Wil jij binnenkort een auto leasen en ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Dan is dit artikel uitermate geschikt voor jou. Wij gaan je namelijk precies vertellen welke manieren van leasen er allemaal zijn.

Private lease

Kies je voor private lease? Dan neem je als particulier een auto af. Je kiest voor een bepaalde auto en vervolg bepaal je wat de looptijd gaat zijn. De looptijd varieert bij de meeste aanbieders tussen de 12 en 72 maanden. Bij private lease huur je de auto als het ware. De auto wordt uiteindelijk niet van jou. Echter kan je wel gebruik maken van een hele hoop voordelen. Zo rij je een nieuwe auto en worden het onderhoud, de wegenbelasting en de verzekering voor je geregeld. Kortom, bij deze vorm van leasen kies je echt voor gemak.

Operational lease

Operational leasen wordt ook wel gezien als zakelijk leasen. Hierbij gaat het eigenlijk om dezelfde vorm van leasen als bij private lease, maar dan zakelijk. Grote voordeel hieraan is dat je de kosten van de auto van je winst af kunt trekken en uiteindelijk minder belasting betaald. Ook kan je de BTW terug vragen op zowel het leasebedrag als de tankbonnetjes. Nadeel is alleen dat je bijtelling moet betalen.

Shortlease

Shortlease is de meest flexibele manier van leasen. Zo kan je er bij shortlease voor kiezen om een auto voor een aantal maanden te leasen. Dit is ontzettend handig voor als jij even zonder auto komt te zitten. Het nadeel is alleen wel dat je een behoorlijk maandbedrag betaald.

Financial leasen

Hebben we het over financial leasen, dan hebben we het over het kopen van een auto op afbetaling. In veel gevallen betaalt men een startbedrag, verschillende termijnen en een eindbedrag. Het grote voordeel aan deze vorm van leasen is dat de auto uiteindelijk wel van jou wordt. Het nadeel is alleen dat je alles zelf moet regelen. Denk hierbij aan de verzekering, wegenbelasting, maar ook aan het onderhoud. Je wordt dus niet zo ontzorgt als dat bij operational lease het geval is.

Voor welke manier van leasen je ook kiest, aan te raden is om je goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden en aanbieders. Dit om uiteindelijk een weloverwogen keuze te maken.