Het is perfect mogelijk dat veel kleine investeerders in de cryptomunten nog nooit eerder van Tron hoorden. Niets om je zorgen over te maken, de Tron coin is tot op vandaag altijd een beetje in de schaduw blijven staan, maar daar willen we hier graag verandering in brengen.

Hoe is Tron ontstaan?

Hoewel Tron eerder onbekend is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ada, moeten we voor het ontstaan ervan wel al teruggaan naar 2017. Toen zocht Justin Sun namelijk naar een doeltreffende manier om gedecentraliseerde applicaties, de zogenaamde dApps, te kunnen aanbieden aan de grote massa en dat tegen lage kosten en met een hoge schaalbaarheid. Een hele uitdaging omdat het daarmee eigenlijk al van bij de start de concurrentie zou aangaan met bijvoorbeeld Ethereum en Solona. Wat het aankopen van de digitale munt van Tron, namelijk Tronix of TRX, behoorlijk uniek maakt, is dat je volledig gratis kunt handelen. Toch wel een revolutie te noemen in de cryptowereld en waarschijnlijk ook meteen de voornaamste reden waarom Tron de afgelopen jaren al een mooie groei kon neerzetten.

Is Tron dan zo anders dan andere munten?

Ja, dat kun je wel zeggen. Tron maakt het voor ontwerpers van digitale producten namelijk mogelijk om hun werk op de blockchain te bewaren. In tegenstelling tot de meer gekende manieren hiervoor zoals YouTube en Spotify kunnen die ontwerpers nu in eigen beheer hun producten uitbrengen. Het voordeel laat zich hier zonder meer raden. Bovendien kunnen zij dezelfde programmeertaal gebruiken als bij andere blockchainprojecten en hoeven ze dus geen nieuwe vaardigheden aan te leren om meteen van start te kunnen gaan. Dat dit ook nog eens gepaard gaat met die lage kosten en hoge schaalbaarheid, maakt het alleen nog maar aantrekkelijker.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Alle cryptomunten moeten nu in eerste instantie de huidige crisis die wereldwijd heerst, zien door te komen. Wat Tron betreft is er geen enkele reden of aanwijzing die doet vermoeden dat dit niet het geval zou zijn. Het project heeft al zijn nut en voordelen ruimschoots bewezen en is en blijft een praktische blockchain voor dagelijks gebruik. Vanuit dat oogpunt kunnen we stellen dat Tron nog lang niet alles heeft laten zien. Zeker als je de investering op een aantal jaar kunt zien, laten analisten en experts spectaculaire resultaten zien. De gekende problemen naar schaalbaarheid toe van enkele van de grootste munten zoals Ethereum, kan alleen maar in het voordeel van Tron spelen dat daar een perfect alternatief voor op de markt kon brengen.