Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een elektrische auto kopen en dat is niet zonder reden. Elektrisch rijden brengt namelijk veel voordelen met zich mee en het wordt ook ondersteund door de overheid. Elektrische voertuigen zijn een stuk duurzamer en het scheelt de eigenaar ook enorm veel geld. Je hoeft namelijk geen brandstof te betalen en je hoeft de auto alleen op te laden. Ben jij de trotse eigenaar geworden van een elektrische auto? Dan is het ook belangrijk om te denken over een eigen laadpaal. Er zijn namelijk wel oplaadpunten in Nederland, maar soms is het heel lastig om er een te vinden. Het kopen van een eigen laadpaal kan dan heel erg handig zijn, maar hoe kun je dit het beste doen? In dit artikel geven we verschillende tips die heel erg handig kunnen zijn, zodat je er makkelijk een kunt kopen.

Welke aansluiting?

Bij het kopen van een laadpaal, is het heel belangrijk om de juiste laadpaal te kopen. Je hebt namelijk verschillende laadpalen en deze verschillen veel van elkaar. Het is belangrijk om goed te kijken naar de aansluiting van de laadpaal. Zo kan het gaan om een 1 of 3 fase aansluiting en dit ligt aan jouw voertuig. Als jouw voertuig gebruik kan maken van een 3-fase laadpaal, is het handig om hier gebruik van te maken. Je kunt op deze manier veel sneller jouw auto opladen en dit is natuurlijk een groot voordeel.

In sommige gevallen is het ook mogelijk om een subsidie te krijgen voor de laadpaal. In sommige gemeentes is het namelijk mogelijk dat er een subsidie is. Kijk daarom goed op het internet naar mogelijk subsidies, zodat je ook veel geld kunt besparen. Een laadpaal is namelijk niet goedkoop en kan soms meerdere honderden euro’s kosten. Heb jij een laadpaal in gedachten? Dan is het ook belangrijk om goed te kijken naar de verzekeringen, want je wilt de laadpaal goed verzekeren.

Slim energiecontract

Een elektrische auto moet natuurlijk opgeladen worden en met een eigen laadpaal betekent dit ook dat je meer elektriciteit kosten hebt. Het is daarom van belang om een goed slim energiecontract te hebben. Je kunt op deze manier namelijk veel meer geld besparen en ook duurzaam bezig zijn. Je vervuilt op deze manier veel minder en dat is natuurlijk goed voor het milieu. Kijk snel op het internet naar verschillende contracten en vergelijk deze ook goed met elkaar.