Voor iedereen betekent kerst weer iets anders. Voor de een gaat het vooral om de religieuze redenen en de ander stelt de tijd met de familie als prioriteit. Maar voor de meeste mensen is een goed kerstfeest pas een succes met een groots maal. Als je op zoek bent naar ideeën voor je kerstdiner, zijn er veel heerlijke en feestelijke opties om uit te kiezen. In deze blog vertel ik je over een paar. Lees je mee?

De klassiekers

Een klassiek idee voor het kerstdiner is een geroosterde hele kalkoen of kip. Een gehele geroosterde kalkoen is het middelpunt van veel kerstdiners. Alles draait hieromheen maar het is natuurlijk niet het enige dat op tafel staat. Zo zal je ook veel bijgerechtjes kunnen plaatsen denk aan stokbrood met dips, aardappelkroketjes, jus en geroosterde groenten om maar wat dingen te noemen. Wil je liever geen kip of kalkoen, dan kan je die ook vervangen door een mooi stuk zalm of rundvlees.

Een alternatief idee

Maar tegenwoordig wijken we ook met veel gemak af van het reguliere kerstdiner. Sommige families kiezen deze dag uit om pannenkoeken te bakken of te gourmetten, weer anderen besluiten zichzelf te verwennen door helemaal niet te koken en die halen wat buiten de deur. Wat je ook kiest, je kan natuurlijk alles lekker laten smaken met een goed glas wijn erbij. Afhankelijk van wat je eet, kan je een wijn kiezen zie hier bij past. Ga bijvoorbeeld voor een mooie chardonnay wijn.

De groene optie

Als je op zoek bent naar een vegetarische of veganistische optie voor je kerstdiner, zijn er veel heerlijke gerechten om uit te kiezen. Je hoeft niet enkel op een blaadje sla te knagen. De afgelopen jaren zijn we steeds bekender geworden met het koken zonder vlees of vis. Maak bijvoorbeeld een compleet Italiaans diner met een soepje, pasta en tiramisu. Of tover een vleesgerecht om tot een vegetarische of zelfs veganistische variant ervan.

Vergeet de aankleding niet!

Wat je ook kiest voor je kerstdiner, het is belangrijk om de boel wel een beetje te decoreren om de kerstsfeer goed over te kunnen brengen. Versier je tafel met kerstdecoraties, zoals kersttakken of kerstballen en steek wat kaarsjes aan. Dien de maaltijd daarnaast ook mooi op. Iets wat er mooi uitziet, smaakt ook beter.

Dit wordt vast en zeker ook weer een kerst om nooit te vergeten en met deze tips wordt het er ook een om van te smullen!