Op zoek naar vakantie-inspiratie? Zoek niet langer! Wij hebben twee bijzondere vakantiebestemmingen voor je op een rijtje gezet. Als jij een echte reiziger bent die graag de wereld ontdekt en niet bang is voor een vliegreis van een paar uur, is dit de blog voor jou. Lees snel verder en maak je klaar om je volgende vakantie te boeken.

Rondreis Cuba

Bij Cuba denk je waarschijnlijk aan zonovergoten straten vol salsamuziek en oude retro-auto’s. Maar dit zonnige eiland heeft nog veel meer te bieden. Een rondreis Cuba is dan ook een uitstekend idee. Je kunt het land verkennen in een huurauto, of aansluiten bij een groepsreis en je zo langs de mooiste bezienswaardigheden laten vervoeren. Je rondreis zal in ieder geval starten in Havana, de hoofdstad van het land. In deze kleurrijke stad is het bijna alsof je terug in de tijd reist. Klassieke auto’s en paardenwagens delen er de weg. Ook kun je in de stad meer leren over de revolutie en het communistische bewind van Fidel Castro. Een ideale bestemming voor degenen die van geschiedenis houden dus. Cuba kent bovendien nog meer mooie, oude steden, zoals Santa Clara, Camagüey en Trinidad. Bovendien mag een bezoekje aan het strand niet ontbreken. Geniet aan de Caraïbische stranden van Cuba van het heerlijke weer en kom helemaal tot rust, of ga duiken in zee en ontdek wat er onder water leeft.

Rondreis Cambodja

Aan (praktisch) de andere kant van de wereld vind je Cambodja, een land in Azië dat net zoals Cuba zeer de moeite waard is. Een rondreis Cambodja brengt je langs natuur, cultuur en strand. Niet te missen is Angkor Wat, waar je tussen enorme tempelruïnes door kan wandelen. De Hindoeïstische tempel van Angkor Wat is zelfs het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Angkor Wat kent verder wel 100 andere tempels. Tijdens een bezoek aan Cambodja kun je overigens niet om de gruwelijke geschiedenis van het land heen. Onder het bewind van Pol Pot stierven tussen 1975 en 1979 zo’n 2 miljoen mensen. De Killing Fields bij de hoofdstad Phnom Penh zijn getuige van de geschiedenis. Hoewel dit een heftig bezoekje is, hoort het eigenlijk wel bij een reis door Cambodja. Als laatste moet je in dit land de mooie natuur niet overslaan. In Kirirom National Park kun je olifanten en luipaarden tegenkomen, maar je kunt ook genieten van prachtige watervallen en mooie stranden in dit land. Er is voor elk wat wils. Ben jij er na het lezen van deze blog al uit? Wat wordt het – Cuba of Cambodja?