Ik vind het belangrijk om gezond te leven. Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat ik fit ben, energie heb voor mijzelf en mijn omgeving, rustig ben in mijn hoofd en mij vrolijk en goed voel. Het kan soms best lastig zijn om een gezonde levesnsstijl aan te houden. Zeker wanneer je een drukke week hebt en je veel afspraken hebt staan kan het er nog wel eens bij inschieten om je gezonde levensstijl aan te houden. 

Gelukkig zijn er veel verschillende dingen die je kunt doen om gezond te leven. Lees je mee? 

Beweging is ontzettend belangrijk voor een gezonde levensstijl

De eerste tip die ik zou willen geven, is om veel te bewegen. Beweging zorgt ervoor dat het bloed in je lichaam begint te stromen en dit is belangrijk voor je gezondheid. Persoonlijk vind ik het prettig om lekker naar buiten te gaan en grote wandelingen te maken. Zo krijg je gelijk zonlicht binnen en haal je een frisse neus. Maar daarnaast doe ik ook veel aan sport. Ik loop wel eens hard, ga wel eens naar de sportschool en doe aan yoga. Juist de combinatie van deze sporten zorgt ervoor dat ik afwisseling heb en hierdoor hou ik het allemaal wat makkelijker vol.

Een gezonde voeding en voldoende slaap

Veel mensen vergeten hoe belangrijk slaap voor je lichaam is. Ik probeer iedere nacht minimaal 8 uur te slapen. Als het lukt hou ik 9 uur aan, maar dat is niet altijd mogelijk in verband met activiteiten die nog wel eens 's avonds gepland staan. Een goede nachtrust helpt je lichaam uit te rusten en energie op te bouwen voor de volgende dag.

Daarnaast let ik heel erg op mijn voeding. Ik probeer ten eerste niet teveel kalorieën binnen te krijgen. Daarnaast eet ik gevarieerd en probeer ik zoveel mogelijk groentes binnen te krijgen. Ik eet ook wel eens vlees, maar probeer dit wel te combineren met vis en andere vegetarische gerechten.

Daarnaast gebruik ik enkele supplementen. Zo neem ik multivitamines in die op mijn persoonlijke behoefte zijn afgestemd. Ook gebruik ik dim complex van Vitaminesperpost. Dim complex is een stofje dat ook voorkomt in koolsoorten. 

Het belangrijkste is om alles in balans te houden. Zo mag je af en toe best wel eens een patatje eten of het sporten een keertje overslaan. Als je er maar voor zorgt dat je niet helemaal doorslaat in het een of ander. Hopelijk heb je iets aan deze tips!