Oud worden is een mooi proces dat tegenwoordig steeds meer mensen mogen meemaken. Maar een oude leeftijd brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Onder andere neemt je lichamelijke en mentale kracht langzaam af, je gehoor wordt slechter en je krimpt zelfs. Een van de grootste uitdagingen voor ouderen is traplopen. Gelukkig kunnen we door middel van technologie dit probleem verlichten. In dit artikel vertel ik je hierover, lees je mee?

Handig om te weten

Traplopen is voor veel ouderen zoals gezegd een lastige opgave. Je knieën worden slechter en je spieren verzwakken ook nog eens. Dus is het handig om een hulpmiddel te hebben zodat je zonder al te veel gedoe door je eigen huis kan komen. Hiervoor zijn trapliften bedacht. Een traplift is een stoel of platform dat zich via een railingsysteem omhoog en omlaag beweegt. Een traplift kopen, is dus handig om te overwegen.

Helaas zijn veel trapliften, en de installatie ervan, erg duur. Gelukkig is hier ook een oplossing voor, namelijk tweedehands trapliften. Via 123Trapliften.nl kan je gemakkelijk trapliften vinden voor een aantrekkelijke prijs, vaak wel de helft goedkoper. Vijftig procent minder betalen is niet niks en het is al helemaal mooi dat dit kan zonder kwaliteit te verliezen, alle trapliften worden namelijk gecontroleerd hierop. Naast een basisprijs voor de traplift en installatie, wordt er een meer prijs in rekening gebracht voor eventuele bochten die gemaakt moeten worden. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden. Er zijn verschillende type trapliften passend bij verschillende type trappen.

Even checken

In het geval je een Wlz-indicatie hebt of zorg thuis ontvangt, kan je ook een vergoeding krijgen voor jouw traplift. Het betreffende bedrag en de aanvraag voor zo’n vergoeding kan je aanvragen bij de gemeente waar jij ingeschreven staat. Als je tweedehands combineert met een traplift vergoeding wordt het als snel beter betaalbaar. Dit is fijn want je wilt vast je hele huis kunnen blijven bewonen.

Als laatste nog

Een traplift is dus zeker het overwegen waard als je woning meerdere verdiepingen heeft en slecht ter been beging te raken. Als je geen traplift wilt kopen kan je bij 123Trapliften.nl ook altijd nog een traplift huren. Nu alleen nog bepalen of zo’n traplift tot jou van toepassing is.