Steeds meer bedrijven doen een beroep op de diensten van een marketing bureau. Een marketing bureau kan een bedrijf op verschillende manieren helpen met een effectieve marketingstrategie. Tegenwoordig gaat bijna alles digitaal en dit betekent dat er vooral geïnvesteerd moet worden in de online marketing. Wanneer je een website hebt voor jouw onderneming, is het natuurlijk ook van belang dat deze gevonden kan worden door de juiste doelgroep. Met zoekmachine optimalisatie is het mogelijk om jouw website beter vindbaar te maken in de zoekmachine van Google. SEO is de afkorting van zoekmachine optimalisatie en een marketing bureau kan dit perfect voor jou uitvoeren. Daarnaast kiezen veel bedrijven voor technische seo audit laten uitvoeren door een SEO bureau, maar waarom wordt dit gedaan? Onderstaand kun je er alles over lezen!

Wat is een SEO audit?

Een SEO audit is een heel belangrijk onderzoek en dit is iets wat marketingbureaus dagelijks uitvoeren voor andere bedrijven. Het is een onderzoek naar de huidige prestaties van een website op het gebied van SEO. Het helpt met het in kaart brengen van wat er allemaal goed gaat en welke dingen fout gaan. SEO bestaat namelijk uit 200 verschillende factoren en deze moeten allemaal goed geoptimaliseerd worden. Wanneer dit op de juiste manier wordt gedaan, is de kans groot dat jouw website beter vindbaar wordt. Een SEO audit zorgt ervoor dat je een duidelijk overzicht krijgt van de verschillende actiepunten die verbeterd moeten worden. 

Wanneer je een SEO audit laat uitvoeren door een online marketing bureau, is het ook handig om de website te laten optimaliseren door het marketing bureau. Veel van deze actiepunten zijn heel erg lastig om te optimaliseren. Als ondernemer heb je hier weinig kennis over en natuurlijk weinig ervaring. Een online marketing bureau weet als geen ander hoe je dit moet aanpakken en dit is natuurlijk erg handig!

Linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO en heel erg belangrijk voor de vindbaarheid van jouw website. Door middel van linkbuilding, is het mogelijk om snel autoriteit te geven aan jouw website. Hierdoor is jouw website veel sneller vindbaar in de zoekmachine van Google. Linkbuilding vereist enorm veel tijd en dit komt doordat er kwalitatieve content gemaakt moet worden. Een online marketing bureau kan jou hier ook perfect bij helpen en ervoor zorgen dat jouw website hoger in de zoekmachine van Google staat, ideaal toch?