Tenzij je behoort tot de allerrijksten in deze wereld zal je toch echt zelf heel eens moeten doen. Aangezien het wassen van kleding iets is dat we allemaal regelmatig doen is eigenlijk iedereen wel in staat om een wasje te draaien. Toch is het zo dat het vaak gebeurt dat mensen hun kleding wassen en dat het nog niet echt grondig schoon is. In dit artikel geven we enkele tips waarmee jij je kleding nog grondiger kan wassen en hoewel het eigenlijk allemaal heel logisch is, is het toch goed om het op een rij te zetten

Lees het waslabel

Het waslabel op je kleding geeft aan hoe het gewassen moet worden. Hier staan aanwijzingen over de temperatuur, het wasmiddel en de stijfheid. Het is belangrijk om dit label te lezen voordat je begint met het wassen, omdat sommige stoffen bijvoorbeeld gevoelig zijn voor warmte of schuren. Het is belangrijk om de juiste temperatuur te gebruiken tijdens het wassen. Te hoge temperaturen kunnen de stof beschadigen, terwijl te lage temperaturen niet grondig schoonmaken. Het is daarom dus aan te raden om het waslabel te volgen voor de juiste temperatuur. Op het waslabel is ook terug te vinden of je kledingstukken kan strijken en of ze In de droger kunnen. Als je niet weet wat een bepaald logo op het label betekent dan kun je dit gemakkelijk online opzoeken. Er zijn online talloze schematische weergave terug te vinden van alle logo's van de waslabels en wat ze betekenen.

Gebruik het juiste wasmiddel

Het gebruik van het juiste wasmiddel is belangrijk voor het grondig reinigen van je kleding. Het wasmiddel moet aangepast zijn aan de stof en de vlekken die erop zitten. Bijvoorbeeld, bij witte kleding is het aan te raden om een bleekmiddel te gebruiken, terwijl bij donkere kleding een speciaal wasmiddel voor donkere kleding gebruikt kan worden. Sommige vlekken kunnen moeilijk te verwijderen zijn tijdens het wassen. Het gebruik van een vlekkenverwijderaar kan hierbij helpen. Laat de vlekkenverwijderaar een paar minuten intrekken voordat je het wassen start. Je kan vlekken ook makkelijk voorkomen door je handen altijd met dettol te wassen als vies zijn. Om de kledingstukken niet stijf te Laten worden kan je ook gebruik maken van wasverzachter. Het is ook aan te raden om je kleding binnenstebuiten te wassen, zodat de buitenkant van de kleding minder beschadigd wordt. Dit is vooral belangrijk bij kleding met opdrukken of prints. Droog de kleding op de juiste manier. Sommige stoffen moeten bijvoorbeeld opgehangen worden om te drogen, terwijl andere stoffen in de droger gedroogd kunnen worden.