Wist je dat investeren in vastgoed een van de slimste methodes is voor een langetermijninvestering? Natuurlijk kun je je geld beleggen in aandelen of investeren in bitcoins. Het probleem van deze investeringsmethodes is echter dat je er zelf altijd bovenop moet zitten. Daalt de markt? Aandelen inkopen! Stijgt hij juist? Verkopen die handel! Mensen kunnen een hele dagtaak hebben aan hun investeringen. Met een investering in vastgoed zit dat anders. Hier loop je namelijk niet het risico dat je kansen misloopt wanneer je even niet oplet. Hoe dat kan? Je leest in dit artikel alles over hoe investeren in grond werkt, waarom je een professional moet inschakelen en wat de IGN vastgoed ervaringen van andere klanten zijn.

Hoe werkt investeren in grond?

Volgens de voorspellingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek zal de Nederlandse bevolking tot 2040 met iets minder dan een miljoen mensen stijgen. Dat betekent dat er veel woningen gebouwd zullen  worden. Hiervoor worden percelen en kavels ingezet die nu nog leegstaan. Een slimme investeerder analyseert het potentieel van een stuk grond voordat hij investeert. Wat is het bestemmingsplan, zullen daar binnenkort wijzigingen in komen, en hoe waarschijnlijk is het dat er in de toekomst op de grond gebouwd gaat worden? Wanneer jij zo’n gewild stukje grond in handen hebt, kun je dit vaak met grote winst verkopen op het moment dat er interesse is om op de grond te bouwen. Het enige dat je nog hoeft te doen nadat je hebt geïnvesteerd in vastgoed, is wachten tot gemeenten of projectontwikkelaars je benaderen wanneer zij op jouw stuk grond willen bouwen. Grond mag in Nederland vrij verhandeld worden, dus je mag hier zelf een prijs voor vragen. Zo verkoop je je investering weer met winst.

Gelukkig hoef je dit allemaal niet alleen uit te zoeken. De IGN vastgoed ervaring van klanten die je voorgingen, is dat zij je bij elke stap van het proces kunnen begeleiden. Zo heeft IGN vastgoed de ‘grondscan’-service ontwikkeld. Heb je een stuk land op het oog? Laat de deskundigen van IGN vastgoed dit stuk analyseren door gebruik te maken van hun netwerk aan planologen en gemeenten en de vele openbare registers van bestemmingsplannen in Nederland. Zij kunnen je precies vertellen of een investering in een bepaald stuk grond een goed idee is of niet. Ook wanneer je juist je stuk grond weer wil verkopen, heeft IGN vastgoed ervaring genoeg. Dankzij hun grote netwerk en brede kennis kunnen zij je precies adviseren over het juiste moment om je grond te koop te zetten.

IGN vastgoed ervaringen: ook voor particulieren

Voorheen was investeren in grond eigenlijk alleen toegankelijk voor gemeenten, projectontwikkelaars en woningbouwverenigingen. Grote stukken grond zijn namelijk erg duur en daardoor niet toegankelijk voor particulieren. IGN vastgoed heeft hier een oplossing voor gevonden. De strategisch gelegen stukken land die zij aankopen, verkavelen zij namelijk. Dit betekent dat een groot stuk grond wordt opgedeeld in losse percelen die vervolgens weer doorverkocht kunnen worden. Het zorgt ervoor dat zowel particuliere als zakelijke investeerders nu ook kunnen investeren in grond, omdat de prijzen voor deze verkavelde percelen lager liggen. Je hoeft dus een minder groot startbedrag te hebben om te beginnen met het investeren in vastgoed.

De IGN vastgoed ervaring van andere klanten

IGN vastgoed is al jaren toonaangevend op het gebied van investeren in vastgoed. De IGN vastgoed ervaring van andere klanten is dat zij transparant, zorgvuldig en duidelijk zijn. Volgens IGN vastgoed is het belangrijk om open te zijn over alle aspecten en facetten van het aankopen van speculatiegrond. Vanaf de eerste afspraak met de medewerkers van IGN vastgoed word je in elk deel van het proces meegenomen. Voorop staat jouw persoonlijke situatie; zo kunnen de experts van IGN vastgoed je bijvoorbeeld ook adviseren op fiscaal gebied, wanneer je je grond als schenking aan een kind of kleinkind wil geven. Dit kan in sommige gevallen fiscale voordelen hebben. Dankzij hun jarenlange ervaring kunnen de medewerkers van IGN vastgoed je hier haarfijn in adviseren.

Investeren in grond met IGN vastgoed: wat is het proces?

Het proces om te investeren in grond met IGN vastgoed doorloop je in vijf simpele stappen. Als eerste zul je een gesprek hebben met de accountmanager. Dit kan eenvoudig telefonisch plaatsvinden. De accountmanager zal alles rondom de investering noteren, samen met jouw persoonlijke gegevens. Vervolgens is het tijd om je beoogde stuk grond te bezoeken met een van de buitendienstmedewerkers. Het is natuurlijk goed om, voordat je investeert, je investering eerst met eigen ogen te zien. Hierna volgt een afspraak met de notaris. Je zult de koopovereenkomst tekenen en de notaris maakt een dossier voor je aan. Vervolgens zal de notaris een conceptakte opstellen, die zowel door jou als door IGN vastgoed als verkoper geaccepteerd moet worden. Dit is een concept van de akte van levering; deze zal uiteindelijk als je bewijs van eigendom dienen. Nadat alles ondertekend en geaccepteerd is, zal de overdracht plaatsvinden. De notaris geeft de juiste wijzigingen door aan het Kadaster, en het enige wat jij nog hoeft te doen, is wachten tot een potentiële koper zich aandoet met een goed bod.

Ontdek zelf de IGN vastgoed ervaring

Ben je door het lezen van dit artikel enthousiast geworden over een investering in vastgoed? Vele tevreden klanten gingen je voor en hun IGN vastgoed ervaringen kun je lezen op het internet. Lees je goed in voordat je overgaat tot een aankoop, en laat je adviseren door de experts van IGN vastgoed. Dankzij de jarenlange IGN vastgoed ervaring weten zij precies wat de juiste stappen zijn in het proces om te investeren in grond. Ook wanneer je je grond weer wil verkopen, kan IGN vastgoed je hiermee helpen. Van het begin tot het einde kun je dus hulp krijgen van IGN vastgoed. Het is als particulier altijd een goed idee om je te laten helpen door een expert met jarenlange ervaring zoals IGN vastgoed.