De lente is in volle gang én de zomer staat voor de deur (zoals die dingen meestal gaan) en dus is het weer langzamerhand tijd voor het verfrissen van je garderobe. Hoe zorg jij er dit jaar voor dat je rondloopt in kleren waar je je niet alleen koel genoeg in voelt, maar ook nog eens helemaal hét? Of je nu op zoek bent naar een mooie blouse dames van kleding travelstof (die al helemaal goed is in het managen van je temperatuur), of naar de perfecte bloemetjes-hoofdband voor de zomer, lees hier al ons advies voor het samenstellen van dé zomergarderobe.

Leren kennen

Een van de meest belangrijke stappen bij het kopen van nieuwe of tweedehands kleren, van blouse dames tot een nieuwe korte broek of rok, wordt vaak vergeten; mede omdat het niet de makkelijkste stap ooit is. We hebben het hier natuurlijk over je lichaam leren kennen. De meeste kleding, zeker fast fashion en kleding die betaalbaarder is voor iedereen, wordt namelijk op een default maat gemaakt; eentje die maar weinig mensen daadwerkelijk hebben. Hoogstwaarschijnlijk heb jij hele andere proporties dan een standaard mannequin; je torso of je benen zijn langer, je schouders zijn breder of juist dunner, noem maar op. Het is belangrijk om, zonder oordeel, je eigen lijf te leren kennen en vooral ook in te zien dat maten in kledingwinkels arbitrair zijn; de ene keer zal je een blouse dames maat 40 hebben, en de andere keer is deze ineens veel groter of kleiner. Maten doen er niet toe; het gaat erom dat de kleding lekker zit en jou past, niet andersom.

Travelstof voor jou

Een materiaal wat al helemaal aan te raden is deze zomer, is kleding travelstof. Dit lichtgewicht materiaal is ontzettend goed in het reguleren van temperatuur; het houdt je relatief warm als het koud is, en houdt de koelte vast wanneer je die juist kan gebruiken. Het is kreukvrij, droogt snel en is vormvast. Het is een unieke blend van polyamide en elastaan—dit zorgt voor een rekbaarheid die vooral ook het draagcomfort enorm verhoogt. Natuurlijk is het bij elke nieuwe stof goed om eerst met één kledingstuk te testen; werkt dit voor jou in hoge temperaturen; zit die blouse dames van kleding travelstof lekker genoeg?

Kleding moet jou passen en niet andersom; dat is de mantra van de komende zomer, en dus ook van jouw nieuwe zomergarderobe. Shop ze!