Tegenwoordig is er van alles te koop voor nog meer zwemplezier, van een opblaaskrokodil tot eenhoorn-zwemband. Vind je het ouderwetse luchtbed niet zo interessant? Kijk dan eens naar funtuben! Hiermee word je op het water voortgetrokken door een boot. Zie het als waterskiën, maar dan op een stevige zwemband! Je kunt het ook vergelijken met de populaire ‘banaan’, waarop je razendsnel over het water scheert. Funtuben is een leuke activiteit in je eentje, maar vooral ook samen met vrienden en familie. In het water is een funtube altijd leuk, zeker als je van water en avontuur houdt!

Soorten funtubes

Funtubes zijn verkrijgbaar voor één of meerdere personen. Als je het liefst in je eentje het water op gaat, kies je voor een stevige donut. De donut is uitgerust met meerdere handgrepen zodat je lekker en stevig zit. Je wilt immers niet direct van de zwemband vallen als je over het water snelt. Liever samen genieten van een dagje watersporten? Dan kies je voor een meerpersoonsvariant, bijvoorbeeld funtubes waarbij je naast elkaar zit. Ook leuk voor het gezin! De meeste tubes kun je op meerdere manieren gebruiken. Zo kun je op je knieën of billen zitten. Het belangrijkst is dat je je goed kunt vasthouden. Varen op zo’n tube tube kan hard gaan, dus wil je goed blijven zitten!

Wat je nodig hebt voor funtuben

Vanzelfsprekend heb je een funtube nodig als je hierop het water op wilt. Die zijn al verkrijgbaar vanaf € 99! Je kunt dan het water op met een eenpersoons tube. Funtubes die geschikt zijn voor meerdere personen zijn duurder, maar kun je wel al kopen vanaf € 399. Natuurlijk kun je ook de ouderwetse ‘banaan’ kopen in deze uitvoering. Naast een tube heb je ook zwemkleding nodig. Als je lang gaat funtuben of gaat varen met koud weer, is een wetsuit een aanrader. Hiermee blijf je langer warm dan met gewone zwemkleding. 

Voordelig watersporten

Als je slechts één of twee keer per jaar gaat watersporten, is het aanschaffen van een funtube relatief kostbaar. Het voordeel van je eigen materiaal is wel dat je er altijd over beschikt. Heb je een eigen boot, dan is het leuk om een eigen zwemband of banaan te kopen waarmee je altijd het water op kunt. Heb je geen eigen boot en vind je het kopen van watersportbenodigdheden te duur? Kies dan voor het huren van datgene wat je nodig hebt. Bijkomend voordeel: zo kun je ook nog variëren. De ene keer kies je voor een eenpersoons zwemband, de volgende keer ga je samen met je vrienden of familie op een banaan.